20 jul 2024
Duidelijke site, ik had een kleine rugzak nodig waar ook mijn mac in paste en omdat bij een aantal rugzakken niet even duidelijk de (binnen) maten stonden adviseerden ze om er een paar te bestellen en wat niet goed was weer terug te sturen (dan betaal je maar een keer de kosten om terug te sturen.) Omdat ik een paar dagen de tijd heb om ze te vergelijken kan ik een weloverwogen beslissing nemen ;-)
Exact 1 week geleden 2 slaapzakken besteld bij de bergvrienden. Op de site staat dat de goederen normaal binnen 1 werkdag verzonden worden; de levertijd van 5 à 7 werkdagen zou op basis van die informatie dus vooral te wijten zijn aan het feit dat alle goederen vanuit Duitsland getransporteerd dienen te worden.
De dag na de bestelling ontving ik al een mailtje dat de levertermijn 1 werkdag extra zou bedragen vanwege de grote drukte.
Aangezien ik na 3 werkdagen nog steeds geen bericht van verzending had ontvangen, legde ik dan maar mijn oor eens te luisteren bij de klantendienst. De mevrouw die ik aan de lijn had, leek weinig extra info te kunnen opvragen dan wat ik zelf online kan zien. Ze probeerde me vooral te sussen: "het is echt enorm druk", "ik zie dat uw bestelling al in een vergevorderde fase van het proces zit" (--> 2 slaapzakken uit het rek nemen, in een doos doen en opsturen .. hoe complex kan het proces zijn, vraag ik me dan af).
Inmiddels zijn we al 5 werkdagen na de besteldatum en de slaapzakken zijn nog steeds niet verzonden. Dat ik dus de slaapzakken binnen de 6 a 8 werkdagen zou mogen ontvangen, begint erg onwaarschijnlijk te lijken.
Ik heb gelukkig nog een klein beetje marge, maar helaas niet veel: nog 8 werkdagen vanaf nu en mijn 2 dochters vertrekken op scoutskamp... Als ik dus tegen eind deze week niet minstens een verzendbevestiging heb, zal ik dus verplicht zijn om nog snel naar de Decathlon of AS adventure te lopen en 2 slaapzakken te kopen.
In dat geval mogen de bergvrienden hun gerief houden en denk ik niet dat ik hen voortaan nog als "vrienden" zal beschouwen.
Beoordelingen voor Bergfreunde.nl
26 feb 2024
Goede ervaring met Bergfreunde
Goede website, uitgebreide keuze.
Ik was op zoek naar een merino
t-shirt in een beetje leuke kleur, want ik vind vaak dat er voor vrouwen vaak saaie kleuren worden verkocht.
Mijn oog viel op de nieuwe collectie van Fjällräven met merino t-shirt met de afbeelding van de vos in een contrasterende kleur.
Bestelling werd direct bevestigd, en dezelfde dag verzonden met een track & trace link.
Pakket werd na 2 dagen keurig thuisbezorgd, en was exact zoals op de website staat afgebeeld.
Een tevreden klant
1 dec 2023
Bergfreunde heeft mij reuze blij gemaakt met de verkoop van ‘n paar schitterend mooie & warme wollen Devold Nansen Mitten - handschoenen die ik vandaag in goede orde ontvangen heb. Het bestelproces van begin tot eind is mooi overzichtelijk bij Bergfreunde & je wordt goed op de hoogte gehouden van de levering. Tot slot maar zeker niet onbelangrijk heb ik nog mogen profiteren van ‘n voucher van €5 voor aanmelden nieuwsbrief. Hartelijk dank team Bergfreunde
Levering zou 4-6 dagen duren, bij bevestiging werd extra vertraging gemeld en liep ik het risico pas na mijn vertrek op vakantie te ontvangen. Order annuleren ging niet, wel retourneren. Medewerker kon niets betekenen behalve retour aanmaken. De dag er na kreeg ik een mail dat eea onderweg was. Levering was uiteindelijk 3 werkdagen. Schoenen prima en op tijd voor een testwandeling, communicatie ietwat vreemd.
27 jan 2024
Netjes op tijd geleverd en per mail op de hoogte gehouden. Ongelofelijk blij met mijn Lowa Atrato GTX die trouwens nergens anders in Nederland leverbaar waren. Ik had ze 2 keer eerder tevergeefs via andere webshops proberen te bestellen en heb zelfs met Lowa Nederland contact opgenomen voor deze schoenen. Ze zouden niet leverbaar zijn in de Benelux. En nu heb ik ze via Bergfreude!! Whoop Whoop!! :)
30 dec 2023
Mooi product voor een lage prijs. De bestelling waas goed te volgen. Daarover werd goed gecommuniceerd en het was te volgen met track&trace.
Het verzenden liet dagen op zich wachten, maar daarvoor was vooraf op de website duidelijk voor gewaarschuwd
21 nov 2023
Fantastische klantgerichte service, juist ook wanneer er iets anders loopt dan verwacht.
In dit geval een klimschoen die qua maat zó anders viel dan zowel straatmaat als maat klimschoenen in andere merken; geen probleem om terug te sturen, te ruilen, meedenken met welke schoen dan wel.
Eigenlijk ‘ouderwets’ goede klantgerichtheid, die zeldzaam is bij online aanbieders.
Gewoon top dus
10 jan 2024
Groot aanbod en goede uitleg
Groot aanbod en goede en uitgebreide uitleg van eigenschappen van kleding, vin ik erg belangrijk als je online koopt. Evenals goede foto’s met modellen, dan zie je de fit ook goed.
Het onderling vergelijken van de producten zou fijn zijn, bijv de eigenschappen en het gewicht. Verder ontvang ik liever geen algemene reminder voor de wishlist. Wel als artikelen in de sale komen.
Tijdens het hele proces van bestellen tot afleveren blijf je op de hoogte. Maar vooral verkopen Berg Freunde alleen producten van de allerhoogste en fijnste kwaliteit. Van elk product dat je bekijkt krijg je een eerlijk overzicht over hoe mens- dier- en milieuvriendelijk (of belastend) het product is. En bijvoorbeeld of een kledingstuk nu net wat ruimer of krapper valt. Top.
Heerlijke en warme jas. Licht van gewicht en valt soepel. De jas valt bij mij twee maten te groot. In plaats van mijn gebruikelijke maat 42 heb ik nu een ruime maat 38. Ook de capuchon is oversized, ik had er geen idee van dat dat trend is. Ik los het op met een dikke colsjaal en ben heel blij met de jas en met de service van en het contact met Bergfreunde
Misschien een andere courierdienst nemen ?Nooit wordt ge verwittigd wanneer ze gaan langskomen.Ofte wel dumpen ze het gewoon aan uw deur of bij de buren Vraag is welke buren ?Nooit een papiertje in de bus in welk huis ze het hebben afgegeven.Mijn laatste bestelling wéér van 't zelfde Ben afwachtende naar mijn pakje.Grt Familie Verelst uit Lier
12 jun 2024
Er zou wat meer geïnvesteerd mogen worden in klantenservice. Ik heb mijn artikel proberen te annuleren, maar twee dagen later wordt het alsnog verzonden. Blijkbaar wordt een vraag of een mailtje niet binnen twee dagen gelezen. Zonde van het product dat weer teruggestuurd zal moeten worden.
Verder is het een prima en betrouwbare webshop.
23 jan 2024
Tevreden verzamelaar van Opinel mesjes
Ik woon in Nederland en ben verzamelaar van Opinelmesjes met interessante soorten hout in het handvat. Ik zocht naar een mesje met een handvat van gelamineerd berkenhout. Dat was in Holland niet meer leverbaar en komt ook niet meer terug. Maar er was nog 1 op voorraad bij Berg Freunde. Na enig geduld is dat correct aangekomen!
3 jan 2024
Goede producten, slechte bezorger
Berfreunde bied mooie spullen aan, vooral in de uitverkoop, tegen betaalbare prijzen. Ik geef ze geen 4-sterren omdat de post bezorger waar ze zaken mee doen niet betrouwbaar is en dure pakketten zo maar voor de deur laat staan bij afwezigheid. Dat is bij ons (België) nu al 2 van de 3 bestellingen gebeurt...niet blij mee!
29 nov 2023
Mooi ontwerp en zit lekker, snelle bezorging!
Ik was op zoek naar een fijne merino trui om weer warm de winter in te kunnen. Ik viel al snel op deze Kari Traa; het ontwerp is prachtig.
Hoewel dit eigenlijk als 'ondergoed' is beschreven, draag ik hem niet als zodanig en bij veel kou draag ik er een extra shirt oid.
Kortom is ben zeer tevreden!
14 jun 2024
correct materiaal,doch 1 keer verkeerd bezorgt,dus niet bij ons afgeleverd,
(betaling naar ons retour) opnieuw besteld na een email van U,met een korting
voor de vlg.bestelling, deze opnieuw betaald, doch verkeerd geleverd,retour en door jullie de goede alsnog geleverd. (eind goed al goed)
13 jun 2024
Ik heb grote maat schoenen maat 51 ik zou graag op de hoogte gehouden willen worden. Van alle schoenen of de nieuwe schoenen die op de site komen. Ik heb wel eens eerder dat gevraagd maar dat is voor een maand of zo iets. Ik zou het voor altijd willen!!! Graag een reactie a.u.b.
21 mei 2024
Goede informatie, variërende prijzen
Goede informatie, er wordt goed op vragen gereageerd. Tevreden over de aankopen die ik tot nu toe heb gedaan.
Wat ik vreemd vind zijn de sterk wisselende prijzen. Soms zit je nog wat te twijfelen over een aankoop en de volgende dag is hetzelfde item ineens duurder geworden.
26 jan 2024
Producten zijn dezelfde als andere sportzaken. Eerlijkheid en betaalbaarheid maken uniek. Softshell jas kon ik beter niet kopen als ik deze perse binnen drie dagen binnen moest hebben. Dat konden ze terecht niet garanderen. Toch gedaan en op tijd binnen. En ik ben er blij mee
Op zich goed, maar ik vind de levering wel wat lang duren. Al staat dat wel aangegeven. Bij andere webshops gaat dit sneller over het algemeen. En dan kan het in deze tijd van het jaar nog langer duren ivm met drukte (dat was bij mij niet echt het geval overigens).
27 jun 2024
Prettige winkelervaring, iedere keer. Communcatie over leveringsproces is ook goed. Levertijden in NL zijn misschien wat langer dan andere webshops, maar wel eerlijk en realistisch. Ik vind ook dat dit heel goed worst gecompenseerd door de aantrekkelijke prijzen!