14 aug 2024
Snelle levering,veel keuze qua producten !! Ik heb dit keer gepelde zonnebloempitten besteld en vet-traktatie staafjes (pellets) met bessensmaak ,normaal heb ik meestal de insekten of meelwormen variant van deze staafjes,maar omdat er veel merels komen en zij ook van vri hten houden wilde inkijken wat ,e zouden vinden van de bessenvariant.
Eerlijk is eerlijk alle vogels die hier komen zoals koolmeesjes & pimpelmeesjes & de verschillende mussensoorten,maar ook de merels eten allen graag van de vetstaafjes/ vettraktatie en ook de gedroogde meelwormen blijven ook een groot succes en de gepelde zonnebloempitten heb ik altijd in een voedersilo zitten ,want zo is er voor iedereen wat lekkers ,er komen elke dag veel vogels om te ontbijten / lunchen en ook savonds wat te eten en in het broedseizoen komen ze met hun baby vogeltjes buurten,een mooi gezicht is dat !!
De producten lijken op het eerste gezicht goed, al komt het vogelhuisje wat kwetsbaar over (vooral waar de twee plastic delen aan elkaar vast zitten - hopelijk breekt niet één van de lipjes af).
Minder goed was de verzending met DPD: dit bedrijf heeft zes dagen over de verzending gedaan EN gaf daar onjuiste en onduidelijke informatie over EN hield zich absoluut niet aan het toegezegde bezorgingstijdvak.
Ik zou aanraden voortaan een andere bezorgdienst te gebruiken.
Aardig huisje maar is nog niet af zoals het geleverd is.
Het huisje is makkelijk in elkaar te zetten voor iedereen en dat vind ik goed.
Er is geen mogelijkheid om in het huisje te kijken tijdens het broedseizoen en dat vind ik minder.
Het huisje zal ook behandeld moeten worden tegen weersinvloeden anders gaat het hooguit maar twee jaar mee.
Antwoord van Vogelhuisje.com
4 sep 2024
Bedankt voor je eerlijke review, Jos! We waarderen het dat je de tijd hebt genomen om je ervaring met het bouwpakket voor de nestkast te delen. Fijn om te horen dat het huisje eenvoudig in elkaar te zetten is, dat vinden we ook belangrijk.
Wat betreft je opmerking over het ontbreken van een kijkmogelijkheid tijdens het broedseizoen: het is eigenlijk niet aan te raden om tijdens deze periode in een nestkast te kijken, omdat dit het nest en de jonge vogels kan verstoren. Wat betreft de weersbestendigheid van de nestkast, kan je inderdaad de nestkast behandelen zodat hij langer meegaat. Dit kan met bijvoorbeeld lijnolie.
Heel veel vogelplezier met deze nestkast !
Team Vogelhuisje.com
18 aug 2024
Het zou beter zijn als er niet zoveel bessenpoeder, maar slechts staafjes in de zak met bessentraktatie zou zitten: de tuinvogels laten het poeder liggen, omdat ze dit niet goed kunnen oppakken met hun snaveltjes.
5 aug 2024
Super leuke huisjes voor ons vogeldorp…
Super snelle levering en de huisjes zijn echt superleuk en van goede kwaliteit