3 dec 2023
Ik heb ondertussen 2 motions, 1 nieuw en 1 renewed, en ik moet zeggen dat ze goed zijn voor het geld .
Plastic kwaliteit is goed te onderhouden. Logica/programmatie is compact maar volledig. Het is gebruiksvriendelijk voor een kind van 8 zelfs.
Alleen de motor/de mechanische overbrenging heeft 1 keer gefaald/maakt na een tijdje een beetje een geratel, dat was snel opgelost met de uitstekende service van DUUX, direct een ander toestel. Laura communiceert zoals ik graag communiceer, zeer duidelijk en dit ging maar al te vlotjes.
De ionen filters zijn compact en van goede kwaliteit. ze zijn wat prijzig maar doen voldoende hun best om tot aan de 6 maanden te bekomen. Je moet dan ook even nadenken wat er in je kraanwater zit en wat er in de lucht zit , dit heeft altijd impact op de filter en omstandigheden binnen het toestel.
Het wast verrassend genoeg de lucht zeer goed. Hebben deze een keertje bij 3 personen gezet , en hier werd geslapen, dit ding deed voor een aantal allergische mensen sterk zijn best hoor.
Het water zoals sommige toestellen staat niet de gehele tijd in contact met de buitenlucht, tot het in het voerbakje komt, maar deze wordt uitstekend gefilterd door de inlaatfilter/koolstof filter.
Als je dit toestel op tijd reinigt blijft het zo goed als nieuw. Het enige wat al eens een beetje aanslag durft te geven is het roostertje bovenin de voerbak.
Vochtmeter is vrij accuraat maar laat deze eerst een tijdje de lucht behandelen, je kan vrij acuut zeggen dat het niet juist meet, maar het vocht wordt gemeten INTERN in dit toestel, tuurlijk dat dit niet klopt, de ventilering moet namelijk eerst gebeuren, lucht komt op balans binnen de kamer , en dan zou ie vrij accuraat moeten wezen. tot op de 2% verschil max.
Als ik echt zou moeten zeuren, is het het kleine borsteltje dat in het voerbakje zit, de haartjes mochten toch wel wat grover wezen of het borsteltje in het geheeld, wel verder fijn dat ze hier over nagedacht hebben.
Mogen we hopen dat de motion nog een tijdje beschikbaar blijft, zodat wij over dit welbedacht toestel kunnen blijven genieten.
Ondanks dat de verpakking duurzaam hoort te zijn, kwam het product in een nóg grotere doos met allemaal plastic zakken. Alles zit ook in plastic ingepakt. Ja, natuurlijk is het biologisch afbreekbaar; maar diverse onderzoeken laten zien dat dit alsnog lang duurt en microplastics geeft. Veel producten hadden prima los in de kartonnen doos gekund, zonder (biologisch afbreekbaar) plastic. Daarnaast had de doos zeker nog 1/3e kleiner gekun door slimmer in te delen.
Daarnaast is de ventilator totaal niet smart. Behalve aan/uit, de snelheid en een timer kan er niets met de app worden ingesteld. Alle andere functies (horizontaal en verticaal draaien bv) kunnen niet met de app worden ingesteld. Wat een aanfluiting om dit 'smart' te noemen. Zeker omdat je er wel veel geld extra voor betaald.
Als laatste kun je ook op de afstandsbediening niet zien welke stand iets staat. Heb ik m nou op 30, 60 op 90 graden draaien? Dan moet men alsnog naar de ventilator toe lopen om het te zien.
Beoordelingen voor Duux
3 dec 2023
7 apr 2024
cashback actie
Bij het gebruik maken van de cashback actie zijn er een aantal onduidelijkheid met name bij punt 6. hier staat 'Uitsluitend geregistreerde aankopen - middels ons online registratieformulier - vergezeld van een ingevulde enquête
worden in behandeling genomen'. Op de website heb ik een account aangemaakt en gezocht naar het registratieformulier, maar deze nergens kunnen vinden. Later heb ik nogmaals gezocht, maar toen zat er een foutmelding in mijn account. Ik krijg na diverse pogingen de melding 'FOUT: login mislukt met statuscode 503. Neem contact op met de sitebeheerder.' Maar hoe krijg ik daar contact mee?
De Edge Oil heb ik nadat ik het product heb ontvangen gelijk in gebruik genomen om de ruimte waar ik op zolder werk te verwarmen. Het installeren van de app ging eenvoudig en het gebruik er van ook. Toen de kachel op temperatuur kwam, was de ruimte waar ik werk was snel warm. De warmte verspreid zich door de hele ruimte, dus je voelt het niet alleen vanaf de plek waar de kachel staat. Hierdoor werd het al snel aangenaam warm. Kort daarna heb ik de kachel uitgezet en de kachel bleef nog langere tijd warmte uitstralen. Wat dat betreft ben ik blij met de aanschaf. Wel hoop ik dat het lukt om gebruik te maken van de cashback actie. Daar zit inmiddels veel tijd en energie in.
22 apr 2024
Inmiddels heb ik al twee Tags in huis
Ik heb inmiddels al twee keer een product aangeschaft. De Duux Tag kocht ik voor het eerst in 2022 en recentelijk in 2024. Zeer tevreden over de luchtbevochtiger. Je merkt een groot verschil. Visite geeft het altijd complimenten. Ook toen ik ziek was heb ik lekkerder kunnen slapen door de Tag naast het bed te plaatsen en kan eigenlijk nu niet meer zonder. Heerlijk om op de bank tijd door te brengen met de Tag erbij. Nu heb ik een tweede aangeschaft voor de kinderkamer, maar dan de ‘renewed’ versie. Nou, deze is volgens mij gewoon splinternieuw en dat voor bijna 50% minder geld. Ook de filter gaat lang mee, maar ik gebruik af en aan mineraalwater ipv kraanwater. Schoonmaken gaat prima, maar soms gebruik ik wat schoonmaakazijn om hardnekkige kalk te verwijderen (ik beken dat het regelmatig schoonmaken er wat inschiet). Verzending was tevens vlot en het was goed verpakt. Bij familie en vrienden al meerdere malen aangeraden. Leuk dat het ook een NL bedrijf is. Eenmaal contact gezocht met het KCC omdat de eerste Tag af en toe uitviel in het begin, en ik ben goed te woord gestaan en er werd goede service aangeboden als dit probleem zich bleef voortdoen. Heb er verder geen problemen mee gehad. Al met al: 5 sterren.
25 mrt 2024
Duux Wisper Flex is de beste maar .........
De Duux Wisper Flex is geweldig stil en mooi. Dit is de eerste ventilator die geen enkel geluid maakt behalve zachte wind zelf. Het is bizar hoe stil hij is (vandaar ook de naam Wisper). Ik heb al vele ventilatoren gehad maar allemaal maakten ze geluid wat heel frustrerend is als je slaapt. Deze ventilator is daarom ook niet voor niks als beste getest door de Consumentenbond.
Het enige waar ik helaas niet super tevreden over ben is de besturing op het toestel zelf. Het is te ingewikkeld en gedoe om zonder afstandsbediening in te stellen en je kan niet zien op welke stand of modus hij staat aangezien het display plat ligt. Dus besturing is onvoldoende en zeker voor verbetering vatbaar. Maar desondanks is het wel de beste ventilator die ik ooit heb gehad en gezien. Ik geef het een 8,5.
Super fijne ventilator!
Het enige waar ik tegen aan liep in de instructies was dat 2 onderdelen niet heel duidelijk als optioneel werden gemarkeerd waren in de afbeeldingen, waardoor ik dacht dat er 2 onderdelen ontbraken. Pas nadat ik een aantal keer de instructies had doorgenomen en een instructiefilmpje had gekeken was het duidelijk dat de 2 onderdelen optioneel zijn, en eventueel los te bestellen zijn. Het staat aangegeven in de (tekst) lijst met onderdelen, maar ik denk dat het duidelijker zou zijn als het ook in de afbeeldingen lijst met onderdelen is aangegeven (misschien met een sterretje naast het nummer) aangezien je deze visuele lijst eerder ziet dan de tekst lijst.
De website was duidelijk met voldoende informatie. Het bestellen verliep simpel. Duux deed naar mijn mening alles goed. Alleen het bezorgen via DPD is niet goed gegaan. In plaats van binnen 24 uur werd het pakket bezorgd binnen 48 uur. Op zich is dat geen probleem, maar de informatie van DPD is niet voldoende. Het is mooi dat je het pakket kunt 'volgen', maar dat werkt niet goed. Plotseling stond de bezorger voor de deur, zonder bericht.
13 mrt 2024
Fijne warmtebron die de hitte door de kamer circuleert
De heater warmt snel op en geeft een fijne warmte. De ventilatoren onder zorgen ervoor dat de warmte door de hele kamer verspreid wordt. Gebruik je de afstandsbediening of DUUX App, dan gaat het nog makkelijker. Fijn apparaat voor als je iets meer warmte kunt gebruiken. De zelf ingestelde temperatuur wordt netjes aangehouden zodat je een constante warmte ervaart. Na uitschakelen kun je nog zeker 20 minuten genieten van de warmte.
Kwaliteit herken je
Alles is goed verpakt en in tekst goed uitgelegd hoe te monteren. Ik miste een onderdeel en die werd na een dag bezorgt in een nette verpakking ( linnnen zakje)waarmee je ziet dat het een bedrijf is wat op kwaliteit let.
Ik zou het niet meer met DHL verzenden want het pakje heeft de hele dag onbeheerd voor de deur gestaan. Beter naar post nl die doen dat niet.
Overigs de ventilator werkt naar behoren.
26 jun 2024
Ventilateur très silencieux ce qui le rend très agréable .. sans fil grâce à sa batterie ce qui est fort appréciable... seul bémol, il faudrait prévoir sur ce modèle, une encoche derrière le Ventilateur pour pouvoir accrocher la télécommande. Sur certain modèles Duux qui sont moins chers cette encoche y est, malheureusement pas sur mon modèle "DXCF12" . Sinon, à part ça, je suis très satisfaite et convaincue. Merci DUUX.
We hebben meerdere apparaten van Duux.en die zien er stuk voor stuk design uit en ook werken ze naar behoren.de luchtreiniger Tube is echt een aanrader. We zijn super tevreden meet alles en hebben geen enkel probleem met de apps
5 mrt 2024
PETFECT
Prachtige producten, mooi design en zeer gebruiksvriendelijk. Site werkt perfect, bij vragen krijg je snel en vriendelijk antwoord, niks veranderen en zo doorgaan
14 mrt 2024
De Duux Edge Oil is een aangename verrassing en zeker een aanrader!
Hij heeft een mooi design, is stuk en geeft een aangename warmte af. Ook de timer is fijn om te voorkomen dat je het ding uit vergeet te zetten.
De app werkt (nog) niet altijd even goed, maar de Edge Oil heeft ook knoppen op het apparaat en een afstandsbediening, dus de bediening komt hoe dan ook goed.
2 jul 2024
Uitstekende Ventilator
Ventilator voldoet aan alle hooggespannen verwachtingen. Vrijwel geruisloos, mooie vormgeving (voor zover dat op een ventilator van toepassing kan zijn), prettige afstandsbediening en grote luchtverplaatsingsopbrengst. Ik begrijp dat de Consumentenbond deze ventilator als Beste uit de Test beoordeeld. Ik heb na een dag meteen een tweede ventilator besteld.
21 mei 2024
Perfect
Ik heb de duux ventilator nu al sinds 2019 en ik heb nog nooit zo een stille en krachtige ventilator gehad! Zelfs twee jaar geleden er 1 bij aan geschaft voor mijn zoon. Staat bij ons in de slaapkamer heerlijk aan zonder geluid! Geen laat van warmte en ook geen last van muggen want die kunnen door het windje niet op je landen! Nooit geen andere meer
Service perfect, Smart kan beter
De Smart functies van de ventilatoren hebben echt nog werk nodig. De app ook. Als jullie eigen app niet werkt, zorg dan op z'n minst dat het op het Tuya platform werkt.
Verder was alles perfect. Ik had mijn bestelling in minder dan 20 uur in huis. Het is dan ook niet voor niets dat ik al 3 Duux ventilatoren heb gekocht.
Ben door een vriendin geattendeerd op de duux ventilatoren.
Heb er inmiddels 2.
Heel makkelijk op je mobiel of afstandsbediening.
De goedkope duux die ik ook heb heeft geen fijne afstandsbediening
Dat vind ik een min puntje, daarom voor mij op mij mobiel!
Verder niets dan lof. Heb ook meerdere mensen geïnformeerd.
25 nov 2023
Mooie en fraaie producten, goed bedacht en uitstekend in gebruik. De threesixty kachel had ik alleen stiller verwacht juist vanwege de reputatie van de Whisper ventilator. Echter dat is voor ons het enige minpuntje.
We weten echter niet hoe lang de apparaten mee zullen gaan maar onze verwachting dat dat goed zit.
4 mrt 2024
Luxe afgewerkte apparaten met veel opties
De apparaten zijn zeer luxe afgewerkt en de mogelijkheden zijn uitstekend. De integraties met google zorgen voor net wat meer controle. Ook de aftersales is uitstekend geregeld. Jammer van de problemen die ze hebben/hadden met de nieuwe app maar daar zit al verbetering in de connectiviteit.
30 jun 2024
Boom stand is top! En hij is erg stil! De prijs is wel vrij hoog! Ik heb er 2. De accu is super maar had iets beter naar voren mogen komen dat ie dan ook minder hard kan. Wat ook wel weer begrijpelijk is ivm de accu. Kortom super fijn. En ja Nederlanders hebben altijd wel wat te zeuren. 😊
28 jun 2024
Geluidsarme ventilator. Zeer stevig gebouwd met zware stille motor.
Kan de ventilator niet bedienen vanaf mijn App. Zie wel wijzigingen doorkomen als ik met de afstandsbediening of de knop op de ventilator de snelheid aanpast maar de bediening vanaf mijn mobiel werkt niet